4

The End Of The SHow

SALAM

As promised b4
inilah yang dikatakan
Last But Not Da Least from me huhuhuhu
^_^

This is (could be or should be) da last event for me...

EVENT:KARNIVAL BELIA KEDAH 2010
LOCATION:STADIUM DARUL AMAN,ALOR STAR KEDAH
TIME/DATE:3.00Pm-7.00Pm / 28th of MAY 2010

Sebenarnya event nih macam mengejut,terkezut n mcm2 lg -zut lah.
agagagagaga~~
sbbnyaa xPlan pun nk p deh.
tiba2 sja ada org invite,
memikirkan peng-full stop-an diriku dalam arena permotoran nih,
aku amek peluang utk join as tanda penutup kan.

Thanks To All yg meratapi akan penarikan diriku dalam bidang ni.
terharuuuuuuu beb!
T_T


Dah xmw pnjg story morry,
nih lah kronologi,plot,jalan cerita event terakhir ni

Bersama-sama dgn Wakil2 KEDAH LC CREW(SP)
kami bertolak pergi ke AS jam 11pg.

Gambar 'Bini' Den sedang dipolish jam 3pg!
Hasilnya Puas Hati
=)
Wakil Private -- Kategori AirBrush from SP too

Lokasi:PLUS Highway heading towards AS from SP

Orang Yang Sentiasa Bersemangat Nak Konvoi -- Leo KCK

This Is my Buddy,Pomen,Tukang Karut --Ali Paintwork

p/s:nak airbrush ke tempah design apa2 pun,kan kontek him.
Kategori Modern Cup
Ini Kategori Yang Den Masuk ha...
ada lbih kurang 12 Buah Jentera Yang mengambil bhgn dlm kategori nih.

Pengunjung n Juga Peserta

Ketibaan Pelbagai Jenis Motosikal
Northern Crew EX5 (Leader--Awy COE)
Wavers 125
ScooterMalaya
LCians
KEDAH LC CREW
n ramai lagi pengunjung

Yang dtg memberi sokongan disamping menghiburkan masing2.

Pics Kat Bawah Nih some of the Pics taken during the Event:

THis Is the Winner of the Day!

p/s:ni muka Valentino Rossi..haha


The Pinky LCian From Pendang
also wakil KLC


Kategori ModernCup -- Juaranya adalah Wadi KLC
alasan:moto Terbersih,Terkemas haha

HakimMonster with His Monster Energy Bike
from AS
JePun from SP with his Japenses Style/Theme

Jorge Lorenzo Malaysia
?_?
MUahahahahhahahha~!


Nih Plak Some of Side Event during the Karnival

YSB BMX Bikers performing Flatland

RemoteControl Car


BurnOut Show by some of Volunteer
and also Wheelie,'Wekang', CarDrift
Audio Show -- Speaker SHow
about 15Cars took part for the AudioSHow

Last Gathering with KedahLCcrew
at Harley Western Food

The Discipline Showed by the EX5 crew
hehehei


and lastly i just want to thanks all of u
yang sudi spend time spnjg pernglibatan bersama2 nih kan
yang sanggup melayan kerenah diriku
especially to,
Zack n Jen
Ali n Hakim n Leo

selamat tinggal duniamoto

for the time being kot hehehe

2

Translation to the song "Ayam Den Lapeh"

My Chickens Ran Away

The straight road is to Payakumbuh
The twisty path to Kayu Jati
How is my heart not suffering?
My chickens ran off
Ai ai, my chickens ran off

The uphill road to Pandai Sikek
The junction, to Biaro
How is my heart not regretful?
You don't care.
My chickens ran off
Ai ai, my chickens ran off

Sikucapang sikucapeh, such a to do!
One flew, the other just ran
Both into the jungle
How unlucky I am!

Pagaruyung and Batusangkar
where the people of Baso make merry
Still I'm brooding now and then
Still remembering...
My chickens ran off
Ai ai, my chickens ran off!

CLICK HERE 4 ANOTHER VERSION OF THIS GREAT SONG!

thnks to some1 for this translation
it's really meaningful
GRACIAS!^^


later i'll update the Autoshow in conjuction with da Karnival Belia Kedah 2010
=))
1

End It With Style

huhuhuhuhuhu

today pegi Alor Star
sempena Karnival Belia Anjuran Kementerian Belia & Sukan

pergi saja2 sbb last ride kan bersama motoku
aspnih NO MORE!
T_T

join n take part dalam autoshow td
memang saingan sengit dgn pnyertaan berbagai jenis jentera yang telah dimodifikasi n dihiasi dgn AirBrush,Stiker,Aksesori yang Ngancam

memang TERBAEK!

tapi biasala still ada lack dlm anjuran tersebut.

Later I'll Update with great pics n lots,lots of pics to come!
CEKIDAWWWWWTT!!! ^^
5

Ayam Den Lapeh

Ayam Den Lapeh

Luruihlah Jalan Payakumbuah

Babelok Jalan Ke Andaleh

Dima Hati Indak Karasuah

Ayam Den Lapeh

Oi Oi Ayam Den Lapeh


Mandaki Jalan Pandai Sikek

Manurun Jalan Ka Palupuah

Dima Hati Indak Kamaupek

Awak Takicuah

Oi Oi Ayam Den Lapeh


Siku Capang Siku Cepeh

Saikua Tabang Sikua Lapeh

Lapehlah Juo Nan Karimbo

Oi Lah Malang Juo

Pagaruyung Hai Batu Sangkar

Tampek Bajalan Urang Basor

Duduak Tamanuang Tiok

Sabantar

Oi Takanang Juo

Chorus:

Oi Oi Ayam Den Lapeh

Oi Oi Ayam Den Lapeh


AYAM DEN LAPEH by Elly Kasim from Sumatera back in 1960s

~~a love story between a girl and her lovely sweetheart~~

ENJOY n u'll find the beauty of the meaning of this song~ ^_^

4

The End Of The Season


Kali ini memang dah set mind betul2 punya
tak tipooo punya!(nada anak mami)
nak standardkan semula
atau secara amnya
CUBAAN UNTUK
stop main moto sekejap yer

SPECIAL THANKS TO:
KOM135,
MalaysianBikersCommunity,
CACAMERBA forum,
Yamahat135.com,
MRC,
KDMC,
KEDAH LC CREW(KLC),--Ali,Matnoq,Hakim n Leo--
USM BIKERS,--Boboy,Hazwan n Farid--
FLASH BIKE--Ollie LC,Mubarak n Anuar--
n all LCians yang pernah ride sama2,kngsi minat sama2
n last but not least
my close frens yang sama2 kongsi minat two wheels nih
Millions thanks to especially Zack,Jen,Adam.


lepas nih harap boleh sama2 lagi ride n leper!!!
n jugak lepak2 minum smpi ke pagi sembang moto...
kehkehkeh =D


p/s:lau xberjaya terpaksa sambung balik lah jwbnya.

T_T

Bukan sebab apa,
cuma suka-suka

so,
terpaksala jual-jual aksesori yang sedia ada nih kan;
1)COverSet Custom Made Fiat Lorenzo
2)Footrest RB Ver 1
3)Ekzos (NOB1 SSS,Triovale,Titanium)
4)Fenderless(SBK look alike)
5)Calliper BREMBO

sumanya nih ada dlm simpanan ada ada yg sdg digunapakai.
terpaksa diTalakkan lah...

agak terkesima disini...
tapi apakan daya...
biarlah masa yang menentukan...huhu
Chill~~^^

Kronologi Perubahan Penampilan 'Bini' saya nie
^_^

SPARK 2008

CASTROL design coverset
---->sadly,only been used for two weeks...
met with an accident
sob sob (^^)

Last 'Posing' at Cameron Highland
FEB 2010
Jorge Lorenzo Yamaha Fiat 2010

At Last,
Back to 'her' Original Shape n Colour Scheme
Pak belalang hijau
T_T

selamat tinggal duniamoto

for the time being only kot..hehe
13

PETANG Di KUALA SEPETANG



HUhuhuJAN!
plan asalnya nak ke Cameron Highlands pagi nie,

tapi
malang sungguh nasib kami
kenalan-kenalan dari Forum MBC(MalaysianBikersCommunity)
dari pelbagai tempat dan pelbagai latar belakang
berhajat nak ke tempat nyaman tuuu~
tapi hajat kami dihalang oleh

Butir-butir Kristal yg mencurah ke Bumi tanpa henti.

seorang dari Taiping,
serong dari Damansara,
seorg dari Penang,
seorg dari Tapah,
seorg dari Ipoh,
seorg dari Kuala Kangsar,
namun rancangan kami terbantut
kerana kita merancang dan Dia yang menentukannya.

TERPAKSA cancel la jwbnyeee yer.
ate tak ler teman nak meredah hujan panjat Cameron.
kuikuikui ^_^

yang dari Damansara tuh,
si Yangkang namanya(Pelajar Tahun 3 UM)
dia ni mmg smngat waja,kuat n pe bagai lagi lah.
sanggup mai dari sana nak join ride kali nie.
tp terpaksa batal kan,
so nak sambut kdtgn dia neh.
kami pergi jalan2 dan makan2 di Kuala Sepetang.

cantik tmpt neh...
orang2nya pun manis2...


KUala SEpetang nih memang terkenal dengan
MEE UDANG nya.
besaq2 woo udang nya.
freshies ja sumanya.
halmaklumlah kan dkt kuala kan.

nih few snaps dari hensetku.
nih je la stkt yang mampu.
hohoho >.<

Koey Teow Udang Biasa RM7.00
(harganya mahal sket la sbb lebih banyak udang drpd Koey Teow)
layaaaannn~~
Nih plak Udang Masak Merah
RM12.00!
udang sebesar tapak tangan lelaki dewasa tuu~

Pengunjung mmg tak putus-putus mai ke kedai nih.
makan sedap,
kedai pun chantek n kemas,

tak rugi mencuba oi.
^^

pegi mana tak sah kalau tak tengok bunga kan?
hehehe
lain kali mai kat sini jgn lupa snap pic ngan cik-cik yg keja kat sini
sweeeeett~~

p/s:gmbo2 ngan cik2 nih xleh la nk share.heee

dah kenyang???
pe lagi nk wat...
jom jln2 la plak
nex destination
BUKIT MERAH,Perak


PIC OF DA DAY!
p/s:'rider' tebuan kat ats nih tiba2 plak nk jd umo 6 Tahun.
hahaha mcm2 ragam.

Setelah hari pun dah nak malam...
kami suma berangkt pulang ke tempat asal masing2.

tapi si Yangkang terpksa curi2 mnumpang di USM
nk blik UM,hari dh nk mlm pn.

special thanks to:
Mac@Mahaguru
Yangkang
Eddy@bomohujan
Nazim@Yob
n last skali Zharif from Nibong Tebal


0

I dunno BUT I Believe

^_^
Salam
hari ini ku menulis bukan kerana terpaksa
TETAPI
ingin menyatakan tentang Perasaan dan juga perasan.
Secara jujurnya,
mesti awak2 tahu kan makna dan beza dua perkataan tu
hehehe
bagus!anda seorang yang Normal.

tetapi!
jikalau kita yang normal ini ditimpa satu situasi dimana kita merasakan
TERHIMPIT,TERTEKAN,TERPAKSA

demi menjaga kesejahteraan diri kita dan juga orang sekeliling
kan kan kan??? ^_^

jadi......????
JANGAN sesekali masuk kedalam situasi dimana anda:
1)Menahan daripada membuang angin sewaktu di tempat awam,
2)Memasang awek lebih dari satu di tempat belajar,kerja mahupun sekolah yang sama,
3)Bertemu dengan lori balak yang datang dari arah berlawanan sewaktu mengambil koner,
4)Berlumba di Jalan Raya(nak berlumba baik ke Highway...ooopsss!)
5)Menangguhkan Hutang piutang mahupun Janji2 anda.

NESCAYA
hidup anda akan melara,merana!!!
muaahahahahaha.

kenapa?
sendiri maw hingat lah yer ^^

Past shows me something which I don’t really known, Present give me a chance to prove it...Present should be better I guess ^^


a quote from myself T_T

erm sebenarnya dis post cuma hasil nukilan saya yang sewaktu ini seperti terhimpit,terseksa,tekanan
kerana terpaksa menghabiskan Cuti Sem spnjg almost 3 bulan di USM kerana involve in PERODUA ECO CHALLENGE!



U can Join & Support Us too
just click da link down here:

Ni Some of My fav Pics
Cleaning,Polishing,Grinding,Assemble then Viva Engine

Lots of new thing I hav learned from this project
so, Its a good thingy actually.
hihi
tapi cuti xdaler.




Click here.Don't Hesitate to click It!

Jangan Malu Malu Nak Click! tq!

widgeo.net